lunes, 12 de diciembre de 2011

10km de Calvia 2011

                                      Foto: Dani Espada al Ultima hora

Tenia aquesta cita marcada en el calendari com una fita important. Duia setmanes fent un bloc específic per mirar d' arribar en les millors condicions possibles, lo q no vol dir garantia d' éxit. Després del test de dilluns passat (8x1000m tots entre 3' 24''-25'') estava animat i amb confiança. Sabia q s' hauria de sofrir per aconseguir el proposit q m' havia marcat però tb sabia q era una marca q podia aconseguir.

Havia quedat ben prest amb els Consellers, de camí recollirem es Cubano i en arribar a Calvia ja hi havia una gentada. Cerca lloc per els cotxes i ens començam a vestir de feina, serà un dia dur a s' oficina jejej. Directament em posso camiseta de retranques i calçons curts, dubt-ho si possar-me guants ja q duc les mans gelades però l' experiència me diu q quan duc un parell de kms ja me sobren, així q m' estim més passar un poc de fred a l' escalfament. Estic més nirviós de lo normal, no tur de trotar, botar, d' aqui cap allà.... tot per estar en moviment, un parell de progressions i ens possar a la sortida.

Ens col·locam a la nostre esquerre ben davant de tot i donen el tret de sortida.  Tot d' una es fa un grupet al davant amb 6 atletes. Jo amb José Guerra, Charlie ( q avui fa de llebre), David Guerra i un altre a uns 20m q a mida q passa la carrera augmenta.

Els 1ers 3km tiren en José i en Charlie, però a partir d' aquí em posso jo davant q en tot moment vaig controlant el ritme amb el Garmin. Sé q ara venen 2km amb tendència a pujar. Ara toca sofrir per mirar de no perdre segons q després seran or.

No ens surten com esperam i feim 3'35'' i 3' 41''. Son 16'' de retard però com els 1ers havien sortit per davall de 3'30'' no anam tan malament. A la pujada de  devora l' autopista agafam José i jo, els altres s' han quedat un poc darrere, a un del grup capdavanter i se possa amb nosaltres. Arribam a dalt i baixam cap a la rotonda on han possat sa bardera de Espanya enorme. Giram cap a la platja i ara ja qüasi tot es pla llevat de 4 costetes curtes molt suaus.

Se me passa el cartell de 6km així q hi haurà un parcial de 2km al Garmin, arribam al km 7 i veig 6'56'' així q anam a 3' 28''. Aquí en José me diu q ja va justet i jo li dic q aguanti, q estrenyi ses dents, és el moment de sofrir, de donar-ho tot.

Queden 3km i començ a fer números. A 3' 30'' son 10'30'' de sofriment, pens en les sèries de 3.000m al anells del Princeps i m'anim-ho pensant q només és una. En José s' ha despenjat un poc i el q haviem agafat encara m' aguanta a roda.

2km, 7' de sofriment i ja espitj-ho lo q puc. Quan ja veig la pista a lo lluny mir i veig q me queden 1,5km, la recta des d' on hem sortit, gir de 90 graus, un altre recta i ja me fic dins sa pista.

Km 9 i parcial de 3'22''. Això ja acaba, es ara, ara. Abans d' entrar a la pista duc una cara de sofriment espectacular i just en l' entrada de la pista en Jaume Cirer m' anima (moltes gràcies). Estic corrent amb el seu dorsal ja q ell per una lessió als tibials no pot correr.

Quan entro a la pista veig l' arc de meta situat a la recta de les grades. Me queden 300m i els faig a sprint. Començ a pensar en segons, 300m uns 53'', 200m uns 31'-32''. Recordo les sèries fetes preparant-lo. 100m, uns 15'' i ja estic a la darrere curva.

Enfilo la arribada i veig Juanan esperant-me (quina bisti, ha fet 33'23'') i ja no puc donar més, vaig a tot lo q dona es motor. Trepitjo les estores i mir el rellotge. 34'53'', posso les mans als genolls i només veig gotes de suor caure al terra. Juanan me demana q he fet i jo no puc ni xerrar i li aixec-ho el braç xq ho miri ell i me felicita. S' alegria és descomunal.

Al poc entra José amb 35' 23'' (fent mmp) i ens fonem en una abraçada. Un pel més tard entra David amb 36' 06'' tb amb mmp. Llàstima q no hagi pogut baixar de 36''. Han estat moltes sèries plegats q avui es veuen recompensades. Ara a disfrutar-ho amb una setmana de descàrrega ben merescuda i amb la vista possada als duatlons q comencen per Gener.

Els altres resultats dels meus han estat:

Miguel Coll 40'28''
Edu Fuster 40'50''
Reinaldo Avila 44'40''
Julio Sánchez 45'13''

I a la 1/2 marató en Tito acaba la quinzena fantàstica començada fa dues setmanes amb 200km amb els Minimax, Cursa d' Algaida, Biatló de Vilafranca i acabant amb la mitja en 1h 30' 41''

Enhorabona a tots!!!!

Noticia al UH sortint a la foto: http://ultimahora.es/mallorca/noticia/deportes/deporte-balear/castanyer-se-impone-en-calvia.html

8 comentarios:

Jaume dijo...

ja t'ho vaig dir al facebook, però ho he de repetir: impressionat el temps. Baixar de 3'30'' en un 5000 és flipant, però fer-ho en un 10.000 és una gesta reservada als privilegits. Enhorabona, per tu i per les MMP dels teus deixebles, que són impressionants

Pep Vidal dijo...

Moltes gràcies Jaume, tu tb t' estas possant fi. Enguany als duatlons gaudirem!!!!

Res dijo...

Felicidades Pep, tiempazo!!! Ya tengo objetivo para el 2012.

pilar-schuster dijo...

Superenhorabona Pep!!! i a tots els altres companys.Aquests temps que manetjau son pecats, home!!!!

Pep Vidal dijo...

Moltes gràcies Pilar. Enhorabona a tu tb per la teva marca

Anónimo dijo...

Un consell Pep, heu de correr per sensacions i sense agobios d'ara vag a 4, ara a 3'50, ara a 4'10. Deixau es garmin per competir i millorereu una barbaritat! prove-ho el pròxim piC, DISFRUTARÀS MES I CORRERÀS MES!
Guillem Duran

Pep Vidal dijo...

Gràcies Guillem pel consell però a jo hem resulta de molta utilitat ja q sino a vegades et com a relaxes i si cerques una marca a un circuit plà me va molt bé controlar el ritme al q vaig. Un altre cosa és ja una carrera on cerc-ho quedar el millor possible, on hem despreocupo del ritme.

És un honor q un crack com tu llegeixi el meu blog.

Gràcies de nou

Jaume dijo...

Collons! vaja quin lector que tens Pep! Quant al Garmin, per jo teniu raó tots dos. Per entrenar va collonut, sobretot per veure després el rendiment a l'ordinador, i per anar a ritme també, però... no te deixa disfrutar, perquè vas pendent dle pipp de cada km i de les pulsacions.