lunes, 16 de enero de 2012

Duatló Platja de Palma 2012

Diumenge 15 es va celebrar aquest duatló q substitueix al q es feia al Parc Bit. Com sempre els dies de carrera m' aixeco prest, trec es ca a passetjar i ja vaig veure q feia mooolt de fred. Beren bé, prepar es material i cap allà.

Aparc-ho el cotxe i ja començ a veure gent coneguda. En aquest món sempre som els mateixos i de cada pic s' apunta més gent. Com ja han comentat per altres bandes, l' ambient a les curses és fenomenal i es respira "bon rollo". Som tots amics, durant la carrera rivals però en acabar tornam esser amics.

Recollida de dorsals i anam a escalfar. Lo q tenia q ser una volta de reconeixament del circuit amb un parell de canvis es converteix en un: Quin puta fred!!!! i donam sa volta quan no duiem 2km. Després d' això decideix-ho possar-me manguitos i guants fins de córrer.

Ficam les bicis a box, i anam tot el grup q ' entreno a escalfar la carrera. Ja esteim tots llestos per la guerra. A mida q es va acostant l' hora de la sortida la temperatura va pujant una mica, cosa q s' agreiex.

Enguany degut al boom q hi ha, i d' alguna manera beneficià als triatletes federats sempre q es pugui es faran 2 sortides o 3. Es feren sortides separades federats i no federats més equips. Me pareix una idea més q encertada , ja q trob q el fet d' estar federat ha de tenir alguna ventatja i q els equips fan q la classificació general es vegi desvirtuada. Com ja he expresat a la FETRIB, si realment es vol fomentar el nostre esport, els equips no ho aconsegueixen ja q una gran majoria d' equips es fan de atleta+ciclista o nedador+ciclista+atleta en el cas dels triatlons. Si realment es vol fomentar s' han de fer distàncies supersprint o flash. Diumenge es va donar el cas de q un atleta (triatleta a partir d' ara?) com en Toumi al no estar federat tingues q sortir amb els no federats però una persona q aspira a guanyar carreres si de veres vol fer duatlons/triatlons s' ha de fer. Crec q va tenir no se quin problema amb el seu club i no estava donat d' alta.

Al lio!!!! Es dona la sortida i tothom surt a tope. Els cracks com en Fidalgo, Charlie, Juanan tot d' una agafen posicions capdavanteres i entre ells i el grup en el q vaig hi ha uns 4 o 5 atletes q quan no duim la 1era volta ja ha perdut força i els passam. En el meu grupet anam els Guerra, EBE boys, Bistiferra, un del Marlins de Madrid (després sabria q és amic de Pablo Carmona) i amb P. Ruiz uns metres per davant nosaltres.

Arribam a la T1 i feim un grup de 10, q anam de la 4ª a la 14ena posició. Al punt de gir veig un grupet amb Emilio, Damià, David Ortega i un parell més bastant aprop. El nostre grup s' enten bé, relleus curts i tothom entrant al relleu, uns més q els altres. Com ja sabia en Jaume Mas ens atacaria. Ho va provar per tot, en recta, al punt de gir, a la curva per entrar a la rotonda del Aquari. De fet, en un moment en jaume me va demanar no sé q i li vaig contestar q anava fus i va atacar jajajaj almanco li va sortir algú xq jo ja li havia sortit a un parell d' atacs.

Així arribam a la T2. Entro el 1er, deix-ho la bici, casc, sabates i a córrer. Surt-ho el 1er de la T2 però quan no duc 300m sent-ho les passes d' algú q m' agafa. Pens-ho q es en P. Ruiz ja q és el millor atleta del grup però no, és en Pitu. Quan ja duc devers 800m me passa el del Marlins i quan vaig pel 1er km m' agafen en José Guerra i en Guille Soler. En José se possa a tirar i jo me fic amb ells. Anam junts fins q ja quan tornam del Puro Beach i entram al passeig de fusta faig un canvi de ritme per mirar de despenjar en Guille ja q el sentia amb la respiració molt forçada però per sorpresa meva en José tb se queda. Veig q li vaig retallant metres al del Marlins i a falta de 100m l' agaf-ho i torn-ho canvià el ritme, ja sprintant per mirar d' arribar davant ell.

Aconsegueix-ho arribar el 5nt però només passar la línea de meta, l' esforç ha estat màxim i hem tir-ho al terra. No podia més. No crec q ningú es donas conta però mentre era al terra vaig aixecar les dits al cel i me vaig possar a plorar davall les ulleres i es q just feia 10 dies q va morir la meva padrina i li volia dedicar la cursa. Quan recuper-ho l' ale m' aixec-ho i vaig a beure algo i menjar un poc.

El dinar de jutges de després ja és un altre història.

Dels meus:

José Guerra el 7è i mooooolt fort en bici, d' aquí poc me guanya.

David Guerra el 13e, sabent sofrir el 1er 5000m per no quedar-se despenjat i venir amb el nostre grup.

Reinaldo el 54º arribant just després de na Xisca (1ª fèmina) i més o manco a 4'/km, en un bon grupet en bici i perdent molt poc ritme en el 2º córrer respecte al 1er.

Julio el 92º, en franca progressió des de el Duavins'11, on millora ritmes en tots els segments i sobretot en fàtiga com és demostra en el ritme del 2º córrer dels 2 duatlons on millora 20''/km en aquest.

Carlos P. el 123, debutant per 1era vegada en un duatló i on va pagar un poc la novatada desfondant-se un poc en el 2on córrer.

Enhorabona a tots!!!!!! Fantàstic dia entre amics.

PD: Moltíssimes gràcies als fotografs!!!!

1 comentario:

Jaume dijo...

Ostres, no sabia lo de sa teva padrina. Me sap greu. Estarà contenta de tu per la gran carerra que feres.

PD: a sa pròxima quan ataqui atacaré més fort! ;)