viernes, 18 de noviembre de 2011

Alimentació IV

Torn per els greixos:

Els greixos són importants per l’ organisme i el nostre cos, subconscientment, ens demana ingerir-los per evitar una desnutrició. En èpoques on escassejava el menjar era important tenir unes bones reserves però avui en dia ja no. El cos humà ha de estar en equilibri i ara mateix tendim a que l’ aportació de greixos necessària és superior.

Existeixen 5 tipus de greixos:

· Greixos monoinsaturats (oli d’ oliva)

· Greixos poliinsaturats omega 6 ( Oli de girasol)

· Greixos poliinsaturats omega 3 (peixos)

· Greixos saturats ( carn de vedella)

· Greixos Trans (bolleria industrial)

Els greixos “in” es consideren saludables, mentre que els saturats i els trans no. Els greixos han de formar part de la nostre dieta, el 30% hauria de ser-ho ja que són necessaris per multitud de funcions en el cos humà.

Monoinsaturades: oli d’ oliva. Redueixen el colesterol dolent (LDL), aporten Vitamina E i altres antioxidants.

Poliinsaturades Omega 6: Oli de girasol. Baixa el colesterol dolent però per desgràcia també el bo. No es convenient per cuinar perquè a altes temperatures es degrada i per les seves propietats. L’ omega 6 no el fa l’ organisme així que l’ hem d’ aportar per sa dieta.

Poliinsaturades Omega 3: Peix blau. Són molt bones ja que redueixen en un 60% el risc de patir enfermetats cardiovascular i també el risc de mort sobtada.

Saturades: Carns vermelles. No són recomanables ja que s’ associen a varies enfermetats i s’han de prendre amb moderació.

Trans: Bolleria industrial. Són les pitjors i també s’ els hi diu greixos vegetals parcialment hidrogenats. Només tenen defectes per la salut.

No es molt recomanable menjar coses fregides així que és millor cuinar els aliments a la planxa, bullits, al forn o al vapor.

Bibliografia: La ciència de la salut de Valentí Fuster

1 comentario:

Migue Coll dijo...

Muy buena información Pep. En mi caso en los desayunos y las cenas bien, eso si en las comidas y entre horas por temas de tiempo o previsión siempre me cuesta mantener buenos hábitos.