domingo, 23 de octubre de 2011

DUAVINS 2011

Dia 22 d' Octubre, aquest era el dia senyalat al calendari pel meu retorn als duatlons. Lluny quedava el darrer duatló q vaig fer al Parc Bit de l' any 2009.

No entrava dins els meus plans fer-lo quan preparava s' HdF ja q era just una setmana abans però en quan hem vaig enterar q s' anulava sabia q el faria. Amb la garantia de coneixer els organitzadors sabia q sortiria un Duatló de categoria i sense dubte q així ha estat. 

Ara mateix el meu objectiu principal està en el 10.000m de Calvia pel q tots els entrenaments estan enfocats a curta distància i un du sprint era un bon test per veure con estic de ràpid, així el 5000m primer me diria si el treball realitzat va en bona direcció.

Sortia de guardia i de baixada del parc recull un dels meus atletes a Sa Pobla, ( Toniet, treute ja es carnet), dins el cotxe ja començam a xerrar de la carrera. Jo ja sabia q salvo imprevist ho faria molt bé, sé com està i sé més o manco com estan els altres. Vaig fer una llista de gent q me podia guanyar i me sortien 10 o 12 noms més algún q no tenc controlat. Ses meves previsions era mirar de fer top 10.

Arribam a Consell, muntam bicis, recollim dorsals, xerradeta de rigor amb amics, xerrada amb els meus atletes i a col·locar dorsals a la bici i vestir-nos de competició.

Faig una volta al circuit de bici i es dia encara és fresc i jo amb el mono d' estiu, ufff.... Arrib a Consell i a ficar la bici a box, control de material, saludo als companys jutges i deixo la bici a punt: Casco ben obert i possat al manillar, plat gran ja col·locat, gomes elàstiques a les plataformes PYRO i anam a escalfar un poc més.

Amb en Toni, Julio i David Deantonio anam per un tros del q és el circuit de cursa però no tenc molt clar com és el circuit exactament, da igual, no aniré el primer així q ja hem dedicaré a seguir els de davant. Un pic a la recte de sortida trotam un poc més i feim un parell de progressions.

Na Mila fa es briefing de la prova q dura més del compte i la gent es refreda i es possa més nirviosa. Falta res per la sortida i els nirvis es notem a l' ambient, sé q es sortirà a tope, els 2 primers kms son clau després la cosa s' estabilitza, just als 30m de la sortida hi ha un gir de 90 graus així q alerta i uns 30m més un altre uff sortida un poc enrevesada però és la mateixa per tots.

Bueno, al lio. MEC!!!!!!!!!!!!!!!!! i a tope. Surt ben col·locat en un 2on grup amb els Guerra, Deantonio, els Oliver, Pitu i ja per davant a uns metres hi ha en Juanan, Charlie, Esteve, Toni G, Miquel Ensenyat i Paco Ruiz.  A mida q avança la prova anam perdent unitats, 1er en Pitu, després en David Guerra, després el José Guerra, un poc més tard en Biel Oliver i al final arrib a la T1 amb en Deantonio i en Toni Oliver.

T1 a tope i en sortir ens juntam un grupet de 5. Toni O., Deantonio, Paco Ruiz, Esteve i jo. Tenim a en Toni G. i n' Ensenyati just davant. En Toni O. i jo anam fent relleus i els anam agafant, en un relleu d' aquets ens possam a 40m i deman un relleu, es possen els altres però no aconseguim enllaçar. Aquí la meva estratègia canvia, no agafam a un q entren i a un amic q a més corren més q jo així q donc cualque relleu però no me mat. En aquesta situació analitz-ho amb quí estic i m' adono q al contrari del q me sol passar als triatlons aquí tots tenem molts de números de guanyar-me a l' últim sector.


Quan pens q anirem així fins a la T2, en el pont de l' autopista, a la 3era volta ens avança un pilot amb en Tauler, Jaume Mas, Lliteres, i ciclistes q ho fan per aquips i d' individuals q no conec, tb venia en José Guerra però no el vaig veure. Me fic dins el pilot i faig la 3era i 4ª volta amb ells. A part de qüasi caure per beneit de despirtar-me un moment quan un me demana si ja arribam o ens queda un altre volta i fer l' afilador amb el de davant, mai he patit tant amb la bici per aguantar dins el pilot. He de dir q del grup d 5 q anava només jo aconsegueix-ho arribar a la T2 amb ells. Cada curva pateix-ho per no perdre roda, se me comencen a pujar els bessons però no puc afluixar, a la pujada de dins Consell el q va davant jo es comença a quedar i comença a perdre metres amb el q du davant així q he de sortir i avançar, res, els 5 o 6m q ha perdut però me costa l' ànima aconseguir-ho, saps q tiren i els bessons pujant-se a cada pedalada. No sé com, arribam a la T2.

Me llevo es velcro de les plataformes i posso les sabates damunt. Quan me baix de la bici, una plataforma pega al terra i es surt del pedal. En aquell moment sent-ho sa veu den Sergio Brusi animant-me i li crid: el pedal, el pedal. Gràcies pels anims i per collir-me la plataforma ; ). Entro a la T2 i aqui és on es guanya temps amb les plataformes ja q jo ja duc les sabates possades. Deixo la bici i a córrer. Faig la millor T2 de tots jejej l' any q ve q possin premis pels millors transionadors jajajaaj.

Surt el 1er de tot el pilot q hem arribat junts, al final hem aconseguit agafar en Toni G i n' Ensenyati i sé q no tardaran gaire a passar-me. Hem passen 2 q ho fan per equips com a bales i jo vaig amb un atl·lot amb es traje des Tunel. Els bessons encara se me pujen i no vull saber quin estil de correr debia dur. Me passen en Toni i en Miquel i ja quan duc més o manco 1km els bessons amollen i puc començar a ficar ritme. Un ritme q me permet deixar els companys q venien amb jo però no agafar a les besties q duc davant. En el camp de futbol en Javi i en Marcos m' animen i me diuen q vaig 5nt. He de aguantar la posició com sigui. Ja només me queda una pujada i la resta ja es baixada i 2 curves. Arrib a dalt i na Cati (Acromen) tb m' anima, li deman q li trec a l' altre i pel q me diu veig q ja no m' agafará.

Arrib a Meta fus però supercontent. Es Duatló ha estat una passada, ple de gent animant, amb una organització de luxe i un avituallament post-meta digne d' un buffet d' hotel de 5 estrelles.

Entrega de premis, sortejos, xerradetes amb la gent, comenta les jugades, bé... el q ens fa gaudir tant com competir.

Només puc dir una cosa: INCREIBLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Esper q hi hagi DUAVINS per molts d' anys.

La meva més sincera enhorabona a Joan Carles, Migue i Maties com a cap visibles de l' organització i per extensió a la resta de l' staff, sense oblidar a tots els voluntaris i patrocinadors q sense ells això de les curses no és possible, ahhhh i a en Toniet Oliver q va fer d' speaker tota la prova.

4 comentarios:

Jaume dijo...

Bona crònica i enhorabona pel resultat, tant teu com dels teus deixebles.

Jose Guerra dijo...

Gran carrera y gran cronica, ahora a por el Llubi.

duavins dijo...

Moltes gràcies Pep, per participar i fer aquesta gran crónica. Un orgull per la organització tenir-te allà. Esper vorar-te l'any q ve!!!

toni morey dijo...

vaja carrerón que vares fer!! i segur que això no es mes que una petita mostra!!