martes, 11 de octubre de 2011

Kilian Jornet


Un altre dels Mons q hem fascinen son les Curses per Muntanya. En aquesta disciplina hi ha un clar dominador els darrers anys.

Kilian Jornet Burgada. Molts ja el coneixeu. Qué el fa diferent?? Idò a part de que entrena moooolt i bé, aquí teniu les seves dades fisiològiques ja q per molt q entrenem, sino tenim una genètica privilegiada, poc podem fer.

Altura: 1,71m
Pes: 56kg
Greix corporal: 8%
VO2màx: 85 ml/kg/min
Capacitat pulmonar: 5,3 litres
Fc màx: 203 ppm
Fc basal: 36 ppm
Umbral anaeròbic: 190 ppm

I si vos pareix poc, encara q sigui un atleta de llarga distància, és capaç de fer 1km en 2'45''. Una dada q m'ha resultat curiosa és q les proves de esforç les fa a una cinta (cosa típica) però augmentant l' inclinació arribant a 12 km/h amb una pendent del 22%.

Segons la pàgina on ho he llegit, té un hematocrito de 49%-50%, cosa q trob curiòs xq en ciclisme si passen de 48% es considera q s' han dopat, probablement amb EPO ( eritoproyetina) així q aquesta dada a lo millor esta equivocada i es més baixa.

Dorm entre 9-10 hores ( somni reparador) i viu molt de temps al any en altitud (entre 1500m i 2000m), d' aquí pot venir q tengui el hematocrito tan alt.

Si voleu saber més d' ell anau aquí.

Dia 30 es fa la Cursa del Masanella, m'havia plantejat fer-la però després de veure el preu per els no federats la descart-ho. Enguany quan preparava la 1era cursa de muntanya de la temporada a Sa Talaia d' Alcúdia hem faig fotre un turmell amb un esguince de grau II així q al final no me vaig treure fitxa.

2 comentarios:

Loner dijo...

Dos dies per recuperar-se d'un ultra..!!!!!!!

Anónimo dijo...

Lo de los hematocritos no me parece raro, sobretodo porque entrena (y vive) en altitud. Además eso explicaría su baja frecuencia basal, porque si tuviera menos glóbulos rojos a 36 ppm la palmas fijo, jeje

Lo que también me parece una pasada es que el umbral lo tenga en 190 (a 94% de su fc máxima)