martes, 11 de octubre de 2011

Kilian Jornet


Un altre dels Mons q hem fascinen son les Curses per Muntanya. En aquesta disciplina hi ha un clar dominador els darrers anys.

Kilian Jornet Burgada. Molts ja el coneixeu. Qué el fa diferent?? Idò a part de que entrena moooolt i bé, aquí teniu les seves dades fisiològiques ja q per molt q entrenem, sino tenim una genètica privilegiada, poc podem fer.

Altura: 1,71m
Pes: 56kg
Greix corporal: 8%
VO2màx: 85 ml/kg/min
Capacitat pulmonar: 5,3 litres
Fc màx: 203 ppm
Fc basal: 36 ppm
Umbral anaeròbic: 190 ppm

I si vos pareix poc, encara q sigui un atleta de llarga distància, és capaç de fer 1km en 2'45''. Una dada q m'ha resultat curiosa és q les proves de esforç les fa a una cinta (cosa típica) però augmentant l' inclinació arribant a 12 km/h amb una pendent del 22%.

Segons la pàgina on ho he llegit, té un hematocrito de 49%-50%, cosa q trob curiòs xq en ciclisme si passen de 48% es considera q s' han dopat, probablement amb EPO ( eritoproyetina) així q aquesta dada a lo millor esta equivocada i es més baixa.

Dorm entre 9-10 hores ( somni reparador) i viu molt de temps al any en altitud (entre 1500m i 2000m), d' aquí pot venir q tengui el hematocrito tan alt.

Si voleu saber més d' ell anau aquí.

Dia 30 es fa la Cursa del Masanella, m'havia plantejat fer-la però després de veure el preu per els no federats la descart-ho. Enguany quan preparava la 1era cursa de muntanya de la temporada a Sa Talaia d' Alcúdia hem faig fotre un turmell amb un esguince de grau II així q al final no me vaig treure fitxa.

2 comentarios:

Loner dijo...

Dos dies per recuperar-se d'un ultra..!!!!!!!

Miguel Angel Coll dijo...

Lo de los hematocritos no me parece raro, sobretodo porque entrena (y vive) en altitud. Además eso explicaría su baja frecuencia basal, porque si tuviera menos glóbulos rojos a 36 ppm la palmas fijo, jeje

Lo que también me parece una pasada es que el umbral lo tenga en 190 (a 94% de su fc máxima)