martes, 28 de enero de 2014

DUATLÓ D' ARTÀ 2014

Com cada any i ja fa 3 asistia a un dels duatlons de principi de temporada. Especial per a mi, per el lloc a'on es fa, per la duresa q té i per l' amistat amb els organitzadors q d' any en any intenten millorar-lo.

Arrib a Artà i com es costum saludos i rialles amb els amics a la recollida de dorsals. Vaig al cotxe a preparar sa bici i junt amb Jaume Arroyo i Ruben els hi explic un poc com és el circuit de bici i les famoses escales del sector de córrer. Quan arribam al polígon ja fa vent així q un altre any tocarà sofrir amb sa bici. Ficam sa bici a box i començ a escalfar un poc el correr, 4 progressions i a la línia de sortida.

Hem col.loc-ho en segona fila, ja no estic per estar a la primera, i es dona la sortida. La penya surt a mil i dec anar entre els 20 primers, primer una volta petita, després la volta gran amb les famoses escales de Sant Salvador i per acabar un altre petita. Mirant els temps d' elitechip entro a box el 15.

Ja dins box adelant-ho un parell de posicions i començam sa bici. De camí cap a Canyamel anam un grupet i veig aprop un gru on hi ha en de la Torre, don un relleu llarg fins agafar-los i indico q aniguem totsa relleus curts si no volem ser agafats pels de darrere. Concient q en Tauler i en Mauri ens agafarien i durien molta gent de darrere. Abans del punt de gir veig a Nadal i Charlie q van plegats, en Miquel Ensenyat a uns 500m de nosaltres i en José tb totsol però molt a prop. A la tornada agafam a José i aquí fa mooooolt de vent. Anam mig aturats, algú ataca, ens aturam, i erre q erre. Això sols significa q en Tauler ens agafarà molt prest. De mentres un jovenet q no sap anar en pilot es dedica a voler atacar i sortir. Això provoca q algú surti a per ell i es ritme s' accelera. Vent en contra és una locura i jo crit al pilot q el deixin fer, q se fongui!!!!! tan mateix es separa 30m i al poc el torman agafar. Mentres va al pilot es mou de banda a banda i quasi fa q hem caigui i tiri al del costat.

Al començament de la segona volta en Tauler ja ens agafai anam en un pilot de 20 tios al manco. Agafam a Ensenyat a la tornada així q anam del 3er lloc cap enrere. Anant capp Artà veig q en José i en Tauler xerren, m' imagin el pitjor i quan ens acostam al punt de gir veig q Tauler avança posicions amb en José a roda per fer el punt de gir el primer. Hem fic darrere en José xq estic segur q en sortir del punt de gir pegaran per anar-sen. Efectivament!!!!!! Pam!!!!! i començam a accelerar. Feim tot el tros finsa canyamel a full. En Tauler tirant, josé a roda ii jo darrere ell. Me costa un ou no pedre roda però ho aconsegueix-ho. Aquí el pilot s' ha xapat però jo ni m' he enterat. Ja me bastava amb aguantar aquestes dues bistis.

Sortim del punt de gir ja en direcció a Artà per fer la T2 i la cosa no minva, en Tauler surt fort però als 300m desisteix i afluixam un poc el ritme. Es lleva de davant i anam vigilant-mos tots. En una d' aquestes el jovenet q no sap anar en pilot ( raro xq m' han comentat q és ciclista) fa alguna de les seves, li fa s' afilador a Jaume Mas i sent-ho com hi ha una caiguda i des de el terra en Jaume diguent-li es nom des porc. Es jovenet diu q es culpa den jaume per no mantenir distància i a jo q quasi ja m' havia tomat li començ a dir q no té ni puta idea d' anar en pilot i li crido ¡¡ Eres una puta mina!!! perdó però anava calent.

Res, q anam cap Artà i en Tauler esta devora jo i li dic: Q, ara pegaras a sa pujada no? i ell me diu q ho tornarà provar xq tots correm més q ell. Idò no, es puta pega abans d' arribar a Artà. Veig com surt, es pilot q anam surt a per ell i veig com me quedo, no puc agafar-los. Així q me toca lluitar sol fins a box pels carrers d' Artà i mirar de perdre el mínim temps possible amb el grup de davant i de darrere. En Macca m' anima i me diu q vaig dins es top 10. Arrib a box i a correr.

Les cames pareixen crosses així q començ fent pasetes curtes, Aquesta sensació no és nova i de mica en mica es van amollant. Més o manco quan duc 1km agaf a David Ortega i un poc més enllà a en Tauler. Arrib a la part de adalt del institut i ara es baixada fins a box. Començ la segona volta i en josé està com a 100m i veig impossible agafar-lo. Hem límito a intentar dur un ritme cómode pensant q els q venen enrere estan enfora. Quan arrib a la part d' adalt me dona me girar-me i veure q li trec al següent i quina és sa meva sorpresa q veig un pilot en fila comandat pen Toni Llull i en Nofre q estan a menys de 50mts. Me relaxat massa i he de fer la part q baixa a meta a tope xq n m' agafin. Finalment entro en 6è i content pel resultat.

Me vist beneficiat per la caiguda ja q no me vist involucrat però això tb forma part del joc ja q sempre intent-ho estar a les primeres posicions per evitar precisament aquestes coses o no veurer-me tallat i sense reacció si hi ha un atac i jo estic per darrere.

Analitzant un poc enguany i l' any passat veig q el 1er sector l' he fet en el mateix temps entrant enguany el 15 i l' any passat el 11 ( 21'10'') a sa bici enguany he fet 1'30'' menys però cada any és diferent i aquí entra un punt estratègic q no ho fa quantificable. Al darrer sectar de cursa a peu enguany he fet 11' 36'' enfront 10' 50'' del any passat q enguany hagues estat el millor parcial de correr i com he dit abans hem vaig relaxar un poc pensant q no venia ningú i enguany vaig arribar més cascat a sa T2. Temps total enguany 1h 19' 36'' i l' any passat 1h 20' 33''. L' any passat vaig fer el 7è i enguany el 6è.

1 comentario:

Scaneo dijo...

Grande maestro...la veterania es un grado
Saludos