lunes, 13 de febrero de 2012

Analisis 1/2 Marató de Sa Pobla

En els corrillos triatlètics de Mallorca es xerra molt de q sa gent està molt forta, q si a ses competicions se vola, etc... reflexionant sobre aquest fet reconec q el nivell mitja ha pujat molt. Ses meves conclussions me duen a q aquest fet pot estar degut a q hi ha un boom en tot el q és esport de prestació ( Triatló, running, trail running,etc..). El volum de gent fa q el nivell puji ja q hi ha més gent q entrena i participa.

Ja sabem q ningú entrena jajajaja però el nivell mitjà puja. Això és molt bo per tots xq té fa donar més per quedar a lo millor igual q l' any passat o q fent un temps "X" l' any anterior haguesis fet tal posició i enguany quedes més enrere.

On tb es nota un canvi de mentalitat és on q abans es pensava q si no ets un crack no fa falta entrenar amb les pautes d' un entrenador i avui el q no ho fa segueix un pla de tal revista, de tal web o de tal llibre q encara q no soc particep d' aquesta decisió per lo bàsic i q no tenen en conta les caracteristiques específiques de cada esportista és millor q entrenar "sin ton ni son". Abans qui no era un crack si tenia entrenador era un freaky i avui en dia molta gent en té un.

Això tb ha fet pujar el nivell mitjà a les curses. El fet q n' Ivan, Dani Salas o jo mateix donem aquest servei a Mallorca o d' altres q ho fan amb entrenadors via mail ha fet q la gent entreni com toca i amb unes pautes.

Idò després de tot aquest rollo he mirat d' analitzar els resultats de la 1/2 marató de Sa Pobla dels 3 darrers anys. No és una prova concluient i de fet els resultats m' han sorpres i no gratament.

Es nota un augment significatiu de la participació això si, sobretot del 2010 al 2011 però de 2011 a 2012 baixa un poc. Pot estar degut a q enguany va coincidir amb un altre prova com el CTO de Balears de cross i q estava tot nevat i q molta gent no va poder venir o es va estimar més no venir.

He fet 3 nivells sub 1h 20', sub 1h 30' i sub 1h 40' i llevat del de sub 1h 20' q cada any baixa menys gent als altres 2 es veu com baixa més gent a 2011 q a 2010 però q ha 2012 no baixa tanta gent sino menys q al 2011. 2011 dona els millor resultats en general.

El de sub 1h 20' d' enguany pot ser degut a la coincidència amb el cross de Cala Agulla ja q molts atletes de nivell q hi baixen no vengueren a Sa Pobla.

De sub 1h 30' i sub 1h 40' baixa menys gent enguany q l' any passat.

Sa conclussió és: Segur q ha pujat el nivell???? a nivell personal crec q sí, estic competint amb els mateixos cada any i sempre n'hi ha de nous q s' incorporem al món triatlètic/atlètic i jo enguany estic fent millor registres q altres anys lo q significa q els altres també han pujat el seu nivell.

Per acabar he volgut comparar els temps de gent q ha competit els 3 anys o almanco 2 per veure l' evolució i llevat de qualque cas la gran majoria ha millorat el seu temps.

Vosaltros q trobau?

2 comentarios:

Llorenç Gacias dijo...

Pep, trobo que fas un bon anàlisi i una bona comparativa. Com tu molt bé dius aquí ningú entrena, però després vas a les curses i la gent vola. Trobo que per baixar el temps de 1:20 és molt mal de fer i gent (com pugui ser jo mateix) ho tenim molt difícil acostar-nos en aquesta marca. El nivell ha pujat molt, basta mirar els resultats però les marques que vosaltres aconseguiu no estan a l’abast de molta gent. Els entrenadors ajudau molt, perquè ens marcau les pautes a seguir, però trobo que cada un ha d’esser conscient d’allà a on pot arribar, això crec. La marca de 1:20 només està feta per les “besties” com vosaltres. Enhorabona i bon article...

Migue Coll dijo...

Buen análisis. Coincido con Llorenç en que las marcas sub 1:20 están reservadas a gente con buena condición y sobretodo que se lo trabaja mucho.

Es una lástima que este año se haya visto afectado por la nieve y el cross. Sería interesante hacer algo parecido con la media de Palma o con algún duatlón. (ale ya tienes curro)