miércoles, 8 de febrero de 2012

Mitja Marató de Sa Pobla 2012

Una onada de fred arriba a Mallorca. M' aixec dissabte per anar a fer feina i està tot nevat. Me trob es cotxe amb un pam de neu. De cami a Alcúdia tot està nevat però passat Buger ja no hi ha ni un floc de neu. Així fins Alcúdia, lo increible és q a Menorca la neu si ha caigut però pareix q a la zona nort de Mallorca hi ha un microclima.

Durant tota sa guardia pens en el sen demà. Està fent força vent per Alcúida però per sort no plou. Si demà fa aquest vent adeu intent de marca pensava.

M' aixec prest com sempre i me preparar abans de sortir. A les 8 vaig cap a Sa Pobla i em dirigiex-ho cap a sa plaça de s' Ajuntament. Quan arrib me trob es mercat muntat, no entenc res. Pens q a lo millor se surt des de el poliesportiu. Vaig cap allà i no hi ha ni un cotxe. Crit en José i me diu q es fa des de un altre plaça. Me diu q allà està tot nevat, q sa carretera patina molt i q venen a 40-50km/h per l' autopista. Els tranquilitz-ho diguent-li q fa fred però q a partir de Buger no trobarà neu.

Consegueix-ho arribar a la sortida. Retir el dorsal i comença a arribar gent. Començ a escalfar super tapat i hem ronda pel cap com anar vestit per competir. Tenc clar q aniré amb calçons curts però dubt entre possar-me les calçes de compressió i camiseta tèrmica llarga, curta, manguitos, no sé. Lo q tenc clar es q duré guants. Al final hem decideix-ho per calçonts d' atletisme, camiseta de retranques, manguitos i guants. El coll tapat amb un buff ja q el tenc delicat i me pas tot l' hivern amb ell tapat encara q crec q serà la 1era vegada q el dugui tapat en cursa.

Escalfam un poc amb el amics, tots un pèl nirviosos ja q qüasi tots per no dir tots volem anar a baixar marca. El dia abans mentre feia 1h de rodillo suau, només per suar un poc i fer un parell de canvis per activar fibres vaig possar q el rellotge me pitàs cada 3' 39''. Això suposava una marca de 1h 17' i retallar 40'' sa meva mmp.

Ens possam al arc i es dona el tret de sortida. surt un grupet cap davanter amb Carlos Martinez, Tolo Fiol, Charlie, Juanan, Toni Gran i no sé si algú més. En el meu grup anam uns 7 o 8 atletes, Miniño q ho fa progressiu, José Guerra, Paco, Miquel Fiol q volia venir amb jo per mirar de rebaixar sa seva marca, Cuki q està enorme i algún més. Quan passam pel km2 mir el ritme i anam a 3' 32'' + o - així q decideix-ho q no és sa meva guerra i me pos en ritme creuer. Van passant els km i sempre més pita el 3' 39'' quan fa uns 30m q he passat es punt kilometric, bona senyal, vaig per davant del previst i me trob amb forces. Es grup cada pic esta més enfora però no me preocupa.

Damunt el km 6 m' agafa un del Manacor i en Llorenç Segui (Sollerik). El de Manacor pareix q va sobrat amb nosaltres, de fet hi ha un moment q s' atura a fermar-se la sabata i ens torna agafar en un 3 i no res. Li dic al del Manacor q tiri si vol ja q el veig sobrat, li coment-ho q jo vaig per marca i q aniré a aquell ritme tot es rato, q me da igual el lloc d' arribada, q vaig per temps.

Passam el 10km en 36' 15'' i li coment a Llorenç. Me diu q sa darrere mitja q va passar amb aquest temps va fer 1h 16' i pico i això me motiva més. El de Manacor ja ens ha fugit cap al davant però nosaltres a ritme. He possat en el rellotge q me marqui el ritme de mitjana i veig 3' 37'' així q vaig 2'' per davall però això és molt llarg.

Devers el km15 arriba el 1er pont i en Llorenç me diu q aquí sa quedarà, li dic q és molt curt, q espitji i q recuperi a la baixada. Pujant el pont agafam el del Manacor i ja no el tornariem veure. Arribam al 17km i tenc a tir de pedra a Miquel Fiol, Paco i Cuki. Espitj-ho un poc per agafar-los però la fatiga es comença a notar, mir el ritme de mitjana i ja vaig a 3' 38''. Els agaf-ho damunt el km18 i en José Guerra tb està a uns 50-70m. Com els he indicat als meus atletes, aqui és on si es tenen forces s' ha d' espitjar.

Comença la meva lluita per agafar a José. Veig q de tant en tant es gira per veure on soc. Ja només ve amb jo en Miquel Fiol però el q tira soc jo. Començ a estar bastant cansat però queda res.

Quan falten 2 km el tenc a 30m però ell es concient q venc. En Pep Lliteres q ha vengut en bici ens anima, moltes gra6 Pep. Quan falta 1km ja entram dins Sa Pobla i he de fer el darrer esforç. Just quan pas pel 20km me pita el rellotge, així q ara ja vaig just en el temps.

Me pos a donar-ho tot per agafar a José però ell tb espitja. Mir el rellotge i anam a 3' 22''-24''. Quan falten 200m ja veig q no l' agafaré. Ha fent un carreron.

Entram a META i ens abraçam. Hem aconseguit l' objectiu prioritari q era millorar marca. Jo retall uns 50'' i acab amb 1h 16' 52''  i ell un parell mallorqui de minuts. Acabam el 10 i el 11 de la general q tb està molt bé.

Pareix mentida com acabam de fer 21,097 km i ara me costa caminar fins el cotxe per tapar-me i estirar.

Torn a línia de meta per veure com li ha anat a sa gent i dels meus tots han fet marca:

Toni Gran el 7 amb 1h 15' 21''
José Guerra el 10 amb 1h 16' 49''
David Guerra el 23 amb 1h 19' 32''
Edu Fuster el 110 amb 1h 28' 33''
Migue Coll el 143 amb 1h 30' 39''

A seguir progresant amb aquesta il·lusió i disfrutant de cada entreno.

Per rematar el dia, varem anar al dinar q havia organitzat s' organització on poderem comentar les jugades de la cursa i després fer un cafè en bona companyia.

No hay comentarios: