lunes, 3 de marzo de 2014

Campionat d' Espanya de Duatló de Llarga distància Orihuela 2014

El primer objectiu del any havia arribat i com sempre intariem fer-ho lo millor possible. Varem fer un grupet de Mallorquins q ferem el viatge plegats. En total erem 7 atletes, José Guerra, Tito, Joan Tur, Leandro, Rocio, Angel, un servidor i tb ens va acompanyar na Xisca per animar-mos a tots i en especial al seu home jejeje.

Arribarem el divendres capvespre així q just teniem temps per comprar quatre coses per menjar i muntar les bicis. Dissabte dematí anarem a Torremendo ( pedania d' Orihuela) q es on es feia la prova. Alla ens juntarem amb en Charlie q tb competiu però no va venir amb nosaltres.

Anarem junts a veure el circuit de la bici i tots varem opinar el mateix, es pot fer via però serà dur ja q es tractava de 33km per volta amb 16 repexons de entre 500m i 1km i amb 400 i pico de desnivell per volta.

El circuit de carrera just verem els primers 2km però ja ens va bastar per fer-nos una idea. Carrera de trail en tota regla on el puja baixa era la tónica.

El capvespre tornarem a cercar dorsals i escoltarem un rato la xarla técnica. A dormir i descansar per la lluita del dia següent.

Ens aixecarem prest, un bon berenar i preparar tots els trastos de la bici, gels, begudes i demés...Arribam dels rimers a Torremendo, cafetet i ficam les bicis a box.


Escalfam a peu per allà i uns 15' abans ens criden xq ens col.loquem davant la nostre bici dins box. Sentim com comencen a fer les sortides dels élit masculí, femení, paraduatletes, dones ggee i per fi nosaltres.

Hem col.loc en segona-tercera fila, meeeeeeeeeec i tots a correr. Mir d' agafar un ritme constant i no passar-me de voltes, axò és llarg i no conve després pagar-ho. Mir el ritme de mitjana i completo el primer 10.000m en 49' 24''. Un poc per davall de 4'/km. En el km12 primera sorpressa, veig a sortir a José de darrere d' unes mates.... ha tengut q fer una atura "técnica". L' intent-ho animar diguent-li q això acaba de començar, q queda mooolt, q ara ve la bici on pot remuntar posicions, etc... arribam junts a la T1.

Només sortir de box comença picant per amunt. Procur dur un ritme alt però cómode. En el primer punt de gir en José ja me passa però no va fí. A la tornada hem vaig creuant amb els companys i me trob a Tito baixat de la bici estirant bessons. L' anim xq continui. En la primera pujada forta intent-ho pujar a plat i el canvi no esta ben centrat i elcanvi me toca amb els radis, haure de jugar amb els plats per no tenir cap problema ja q no puc possar el pinyo gran i el petit per les baixades tampoc m' entra.

Van passant els kms i cada pic q me creu-ho amb els companys veig com anam. Vaig pensant fins a quin km aconsegueix-ho anar per davant de n' Angel ( Mauri) q soc conscient q farà una autèntica escabetxina en bici.

Me passa el km 28,300 jejejje. En el 33km arribam al poble i començam la segona i darrere volta. Duc una velocitat mitjana d' uns 32' algo kms, vaig menjant i beguent però a partir del km50 començ a notar q no pujo els repexons igual jejej. Queda poc així q ha sofrir un poc. No me puc aixecar de la bici xq els quadriceps se me contreuen i no amollen així q ho faig tot assegut. Al final arrib amb una mitjana de 31'7 km/h.


Arrib a la T2 i començen els darrers 8'5km de cursa a peu. Només baixar-me de la bici ja veig q serà feixuc. Començ a correr i el vasto intern de la cama dreta ja sa puja. No puc flexionar bé la cama i no sé q pareix-ho. Sé q es passarà així q hem resign a sufrir fins q amolli. Intent amollar-me un poc en les baixades i sofrir a les pujades i en una baixada quan el vasto ja havia amollat li toca s' hora al isquio esquerre..... si no es bony es forat..... per sort no s' arriba a pujar i devers el km4 puc correr "cómode". En el km6 agaf a José, no va bé però acabarà la prova. L' animo a q acabem plegats però està burnout, li dic q jo vaig bé i m' anima a q jo segueixí. Al poc veig a Angel q no me treu gaire i a una recte llarga veig q va a passes molt curtes ( i no serà per cames jajaja) així q decideix-ho espitjar per agafar-lo amem si l' agaf.Damunt el km7-7,5 l' agaf i espitj un poc més per evitar q se m' aferri jejeje i ara ja me dedic a controlar distància. Entram dins el poble i tornam trepitjar asfalt, veig q tenc un parell més en el punt de mira així q intent passar tots els q pugui abans de meta. Queden 500m i pens en les series de 500 a la pista, a ritme de 4' son 2 minuts de sofriment però estan a l' abast encara q sigui en pujada, la gent va molt tocada ( jo incluit) i aconsegueix-ho avançar un parell de posicions.

Entro a meta i no puc donar una passa més. Estic totalment destruït. Vaig a una cadira i esper els companys q arribin. Disfrutam del post meta després de recuperar-nos un poc. La organització feia paella, birres, etc... i com a col.lofon na Rocio ha fet Campiona d' Espanya del seu grup d' edat!!!!!

Enllaç del resum de TDP:  Aquí


No hay comentarios: