martes, 26 de julio de 2011

Que passa quan deixam d' entrenar?

Si deixam d' entrenar 3 setmanes, al igual q el cos s' adapta i asimila l' entrenament, passa el mateix si ho deixam de fer. Segons un article de Joe Friel, reconegut entrenador, això és el q passa:

Vo2màx:  -8%
Volum d' eyecció: -10%
Freqüència cardiaca submàxima: +4%
Volum de plama: -12%
Densitat dels capilars musculars: -7%
Enzimes oxidatives: -29%
Lactat en sang durant l' exercici: +88%
Umbral de lactat: -7%
Us del greix com a combustible durant l' exercici: -52%
Temps fins sa fatiga (minuts): -10%

Les adaptacions a les q es veu obligat el cos humà per causa de l' entrenament sempre estan canviat, no s' estanca. Així podem arribar a la conclussió q cal determinar el nivell actual de l' esportista per tal d' adaptar l' entrenament a ell i és per això q cal fer proves o test cada "x" temps. Quan per diferents motius es tura de cop d' entrenar, el cos, podriem dir q es "desadapta". En un esportista de resistència, les perdues es noten a les 2 setmanes d' inactivitat.

Per això és molt important sa constància i l' individualitat i quan per diferents motius no poden entrenar, almanco treure un poc de temps per que aquesta inactivitat no sigui total xq no tenguem q començar de 0.

5 comentarios:

Loner dijo...

Avui mateix llegia a una revista damunt això i posava que:

a partir del septim dia ja es perden adaptacions. S'agrava aquesta perdua al dia que fa 15 i que quan en feia 20 ja s'ha via de començar de nou!!!

toni morey dijo...

i si deixes per exemple de fer carrera a peu, pero segueixes fent natació i bici, que es perd? pq llavorsa mi me costa bastant tornar als meus promitjos, encara que no he estat aturat...

Migue Coll dijo...

Por no hablar de la barriguita cervecera que siempre está ahí recordandote los días que hace que no entrenas, jejjeje

Anónimo dijo...

Ratifico:

Despues del IM de Lanzarote he estado mes y medio sin pegar ni chapa por el desgaste físico y mental y ahora tengo que empezar de nuevo jejeje.

Bueno poc a poc, me lo tomo con filisofía!!

Saludos cracks!!!

Javi Buitre

Pep Vidal dijo...

Javi, fas bé. Després d' un IM sa gent comença massa prest a tornar entrenar ja q muscularment si q s' està recuperat però articularment i de tendons no. Encara q basten 3-4 setmanes.