miércoles, 15 de junio de 2011

Errors més comuns en els triatletes

En aquest enllaç podeu llegir l' article sencer, jo només donaré el meu punt de vist o comentaré cada error.

http://www.sobreentrenamiento.com/PubliCE/Articulo.asp?ida=429&tp=s

1.- Incrementar molt ràpidament el volum d' entrenament:
   No sé xq la gent té tanta pressa per agafar la forma. Quan més ràpid s' agafa, més ràpid se perd. Hem de començar amb paciència, creant una bona base i a partir d' aquí (quan ja tenin els fonaments de la casa) començar a fer les parets. Jo soc del q s' estima preparar bé un parell de proves al any q esta cada diumenge amb el dorsal, és sa meva filosofia. Hi ha d' altres carreres enmig però son de preparació o test per veure com va l'evolució.

2.- Ignorar els estiraments i la prevenció de lessions:
    Com diu un professor i amic meu: "sa competició és veneno pel cos", amb això vull dir q ens hem de recuperar el millor possible de les competicions i entrenos clau per aconseguir les adaptacions necessaries. Això ho podem aconseguir i minimitzar els riscos millorant la flexibilitat, el treball de la musculatura compensatòria ( efecte immediat) i complementària ( efecte a ll/p), core, etc...

3.- Dependre de la tecnologia enlloc de la destreça i la tècnica:
    Hi ha gent q s' estima més comprar una bici (x exemple) de 4.000€ q tenir un asesorament adequat.

4.- Passar més temps damunt sa cama bona:
    Hem de treballar les nostres debilitats per esser el més complets com a triatletes possible. Jo intent millorar s' aigua jejeje

5.- Evitar es treball de velocitat:
    Per molt llarga q sigui la distància que hem de fer, sigui IM o 1/2 IM la velocitat és una capacitat q s' ha de treballar. No la q més però tb s' ha de treballar.

6.- Menjar i beure el q es vulgui xq s' entrena molt dur:
    Qüasi més important com he dit abans és la recuperació que l' entrenament en si mateix (regle 80-20) i és q si no li donam el que toca al cos no recupera igual per lo q no rendirem el mateix. Amb això no vull dir q de tant en tant es menji o begui lo q té faci ganes.

7.- No descansar ni recuperar-se:
    Aqui podria estar hores, el descans és un entreno per produir les adaptacions del entreno. Si no recuperes ni descansar l' adient cauras en sobreentrenament.

8.- Entrenar a una intensitat molt alta:
    Veig molta gent q a cada entreno duu el ganivet entre les dents i al final es crema. Durant l' estructuració del microcicle hi ha dies durs, menys durs i fàcils i/o regeneratius i NO cada entreno és una competició.

9.- No planificar un programa d' entrenament:
    La base del éxit radica en estructurar-se la temporada per objectius i treballar per aconseguir-los d' una manera ordena i eficient, no ara faré això demà l' altre.

10.- Copiar els entrenos dels campions:
    Cadasqu té un cos i un cor diferent i lo bo per tu pot ser no ho sigui per l' altre. Tu tens un ritme i ell un altre. S' altre dia me va passar q un no va acabar s' entreno per voler seguir un grup amb un ritme superior al seu al principi q li va provocar no poder acabar totes les sèries xq estava fus abans d' acabar....

Esper haver ajudat a algú i no haver estat un toxo.

4 comentarios:

Migue Coll dijo...

Muy bueno Pep, lo dendré presente. La verdad es que intento ir poco a poco y tener muy en cuenta lo de las competiciones. Para mi la clave es pensar que esta solo es una temporada de muchas!

Pep Vidal dijo...

Entonces tendras muxas temporadas. He visto empezar muxa gente q rápido se queman y desaparecen. Així q paso a paso y firme

Asjola dijo...

Por algo tengo claro yo que cuando me decida a tener un entrenador se llamará Pep Vidal, es que es un crack!!!!

Pep Vidal dijo...

Muchas gracias José!!!!!!!!!!! Será un placer guiarte.