martes, 2 de octubre de 2012

Extreme man Menorca 2012

Ja ha passat més d' una setmana però no trobava temps per escriuré sa crònica.

El viatge començava divendres. A les 8 sortia es vaixell cap a Menorca. Una expedició mallorquina molt nombrosa i de quasi tots els clubs de Mallorca i es que el 20% de la participació era d' aquí.

Arribam als apartaments, dinam i després de sa becada anam amb les bicis a fer una volta al circuit de bike. Els primers kms van picant fins a Mercadal, un pic allà enganxam el Cami de Kane on hi ha 2 repexons bastant durs de prop d' un km i després de girar al arribar a la carretera q du a Alaior ja anam baixant per una zona de tobogans fins una rotonda on començam les següents voltes.

Dissabte nedam un poc davant els apartaments i mollar un poc les cames amb la bici. El capvespre check-in i a sopar de descansar.

Diumenge sona el despertador a les 5:00, berenam fort q serà un dia llarg i preparam tot el q serà el menjar de la carrera. Anam cap a Fornells, q està a uns 3km del apartament i començar a deixar les coses dins les bosses de run i bike, inflar rodes i deixar-ho tot llest. Ens pesen i a escalfar al aigua.

Camara de cridades i ens col·locam a la línia de sortida, dins l' aigua i amb aquesta fins el pit. MEC!!!!! i això ja ha començat. El circuit de natació es un triangle format enlloc de boies de 2 veleros amb banderes de la cursa. Aquí he de dir q no va ser gran idea ja q altres vaixells de per allà enmig despistaven i la falta de boies intermitjes d' orientació feia complicat anar recte sobretot a la tornada cap al port xq és un lloc q desconec i no sabia cap a quina part de Fornells tenia q anar.

Sa meva natació patètica com sempre ( 37'30'', encara q digueren q hi havia 2100m), no sé q he fet però he sortit a 1 minut dels Guerra quan en principi estic per anar amb ells. Just quan m' aixec-ho per sortir del aigua veig q duc a Mario al costat. Entro a box i ja veig en José amb el casc possat i a punt de dirigir-se cap a la bici. Agaf sa bossa, trec el casc i fic les ulleres de nedar. Mentre vaig cap a la bici duc el portadorsal i les ulleres dins el casc i m'ho poss-ho mentre arrib a la bici. Quan estic davant ella ja ho tenc tot possat, agaf sa bici i adelanto a Pilar abans de sortir de box ( enhorabona Pilar, gran natació). Quan surt-ho de box tenc a José i David Guerra a 30m i les vaig mantenint la distància però als 3kms quan comença a picar els perds entre la gent, comença la meva cursa sense referències més q anar agafant gent.

En el 1er repexo gran m' agafa Mario i me deixa, pens-ho q això és molt llarg i q encara q tengui q rodar fort he de reservar un poc q després hem de correr. Vaig agafant gent coneguda, qüasi tothom respecte les distàncies encara q hi ha pilots q encara q no van a un pam del de davant van repertits pel carril sense respectar la distància. Hi ha moments q vaig totsol i quan arrib a un tobogan veig com m' adelanta gent pels costats i als plans els torn agafar. No els puc deixar i decideix-ho anar per el carril esquerre tot i q sé q no ho puc fer ja q al briefing ho han dit però no vull jugar-me una tarjeta xq me diguin q vaig en grup. Amb aquestes q me ve un jutge i m'ho recorda: " No pots anar per l' esquerre" i li respon q tampoc puc anar allà enmig així q hem fic per l' esquerre però el més aprop de la línia q separa els carrils. Quan ja hem dirigeix-ho cap a box veig els primers 3kms del circuit de cursa i aqui ja agaf referències de la gent. Veig a Macca q ja me treu 1'5km i encara no he arribat a la T2 així q ja veig impossible agafar-lo a no ser q reventi. Un poc més tard a José i el veig amb una bona gambada així q va bé.

Arrib a la T2 amb 2h 22' per 86km q m'ha donat el Garmin a 35'2 de mitjana. Deix sa bici i a correr a canviar-se, agaf sa bossa i m' asec a un banc, calcetins, sabates, gels, gorra, fic el casc, deix sa bossa i "pa`lante". Surt amb força i me veig bé. El primer pic q me creuo amb Macca i més tard amb José els aplaudeix-ho, veig impossible guanyar-los avui. No vaig tot lo fi q voldria de cames però és lo q hi ha. Vaig agafant gent i coneguts, Manolo Blasco, Toni Payeras i Llorenç Gacies q van plegats, Jaume Boyeras, etc.


Arrib a primer avituallament i faig el q faré cada pic, un tasso d' aigua per damunt i un d' isotònic mel bec. Així arrib a la 1era pujada de la torre de Fornells, un repexo d' uns 300m q la gran majoria de gent fa a peu. Jo he decidit pels meus ous no caminar en cap pujada per molta passa curta q hagi de fer. A la baixada veig q tenc a tir a Mario i un poc més tard el passo. Tenc els quàdriceps un poc tocats però ens hem de fotre, ja duc 6km al pass per box i me queden 2 voltes i mitja.

A partir dels 10km més o manco noto com les molesties fugen i hem deixen correr més a gust però quan hem creuo amb els amics avui rivals veig q a alguns els retall però d' altres com en José me va ficant un poc. A Macca li retallo poc a poc però no me bastarà per arribar-hi.

Cap al 14-15km agaf a José Lares ( Carreron) i un poc més tard a Toni Swim. En Mario q me venia a uns 30mts des de q el vaig passar m' agafa i me diu q no vol arribar al sprint. Jo li contesto q me guanyi sobrat idò jajajaja. Anam plegats tot el rato i devers el 18km q ja només ens queda arribar al punt de gir de ses salines i tornar li dic si vol q entrem plegats idò i hem diu q si.

Amb això q veig a Tià de malalts de turmell a tir de pedra aixi q li dic a Mario q hem d' agafar-lo, q aquest ens va per davant, xq amb tanta gent ja no saps si son doblats o no. L' agafam i li dic: Tià, tenc una mala noticia, ja estic aquí. I es q sempre l' agafo a lo darrer de les curses. Arribam al punt de gir i ja només ens queden 1,5km per entrar a meta.

Aquí en Mario s' emociona i puja el ritme, el molt cabron me vol deixar. Me pos a l' esquena i penso q ja petarà i si no peta ell petaré jo però q no el deixaré fogir facilment. Res, als 500m decideix baixar el ritme i encara q jo encara puc espitjar un poc més i q ell me diu q men vagi li dic q no, q hem dit q entrariem plegats i així ho farem encara q el cabron m'hagi pegat un palo. (Mario no vuelvo a pactar nada contigo cabrón jajajaj). Passam per box i ja només ens queda desviar-nos a la dreta per ficar-nos din un carril emmoquetat q ens du a Meta. Acab sa mitja marató en 1h 34' 25''. Posició 35 i 36 per Mario i jo i el 12 de Balears. Total: 4h 36' 41'', no sé xq el rellotge de meta marca 59' manco?

Donar l' enhorabona a l' organització per el gran tratló q han muntat i només possar 3 peros q no fan deslluir el gran muntatge i l' experiència viscuda a Menorca, illa preciosa.
1.- Bosses per tapar les bicis el vespre q han de passar dins el box
2.- Boies intermitges d' orientació a la natació
3.- Possar un altre avituallament de cursa ( q hi hagi 3) col·locats al llarg del circuit, no col·locats un davant l' altre enmig del circuit.

I per acabar com a coach una de les coses q més me possen content son q tots els meus atletes q participaven a la prova varen acabar, alguns no amb el temps desitjat però tots finishers.

Tampoc me puc oblidar de donar les gràcies a tots els amics, dones de triatletes i public en general pels ànims q ens donaren durant tota la cursa.

2 comentarios:

toni morey dijo...

enhorabona pep!!! jo de gran vull correr com tu

Pep Vidal dijo...

I a tu tb Toni!!! Jo de gran tb vull nedar com tu jejejeje